На 15 декември /четвъртък/ 2022г., от 10.00ч. в  конферентната зала

...
На 15 декември /четвъртък/ 2022г., от 10.00ч. в  конферентната зала
Коментари Харесай

Лекари от Кърджали и Одрин с участие в медицински колегиум

На 15 декември /четвъртък/ 2022г., от 10.00ч. в  конферентната зала на МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ ще се проведе  медицински колегиум на тематика „ Артериална хипертония “/високо кръвно налягане/ и затрудненията от нея – диагностика и модерни лечебни подходи “. 

Лектор ще бъде проф. доктор Седат Юстюнда, декан на факултета по здравни грижи в Тракийския университет в Одрин, Турция.  Ще присъстват  ректорът на университета проф.д-р Ерхан Табакоглу, заместител ректорът и началник на интернационалния отдел в университета проф.д-р Мурат Тюркйълмаз, шефът на МБАЛ “д-р Ат.Дафовски “  доктор Тодор Черкезов, водещи лекари, специализанти и медицински сестри.

Гост на форума ще бъде доктор инж.Хасан Азис, кмет на община Кърджали.

Мероприятието е продължение на взаимната инициатива  на  община Кърджали, МБАЛ „ Д-р Ат.Дафовски “ и Тракийския университет в Одрин, Турция  за обмяна на опит сред лекари и специалисти  от Кърджали и Одрин. Това е трета подред среща. Началото беше сложено през  февруари 2022 година,когато в кърджалийската болница се организира работна среща за обмяна на опит при лекуване на заболели от Ковид 19.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР